Nyheter

De första eleverna har påbörjat sin utbildning inom ramen för Yrkestrainee med validering!

Validering Väst driver sedan årsskiftet en treårig pilot med Yrkestrainee tillsammans med Västsvenska Handelskammaren. Med Yrkestrainee menas en lärlingsutbildning som utgår från branschens krav och valideringsmodell samtidigt som yrkespaket från Skolverket kopplas på. Det innebär att eleven både får validera sina tidigare kunskaper under tiden den är på arbetsplatsen, men också att eleven får betyg från Komvux då utbildningssystemet via vuxenutbildningen kopplas på.

Uddevalla har länge arbetat med lärlingsutbildning och ser det som ett utmärkt sätt att utföra valideringar i skarpt läge på en arbetsplats med en kunnig handledare. Trädgårdsbranschen har tagit fram en valideringsmodell som i sin struktur påminner om lärlingsutbildning och genom att kombinera lärlingsutbildningen via Komvux med branschens valideringsmodell så får branschen vara med att konkretisera innehållet i Komvuxutbildningarna.

I branschtidningen Kyrkogården, får vi träffa eleven Aksel Özkan som stortrivs på sin arbetsplats och med sin utbildning ”Trädgård och skötsel av utemiljöer”.

Länk: https://skkf.se/wp-content/uploads/2022/06/2022-03-smakprov.pdfLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du vill veta mer om Yrkestrainee med validering, kontakta Lotta Naglitsch.